Reklama
Reklama

Magda Gessler powierzyła córce prowadzenie wszystkich biznesów!

Od teraz to Lara Gessler rządzi w rodzinie...

Jeszcze do niedawna niemal każdy dzień Magdy Gessler (61 l.) zaczynał się bladym świtem, a kończył dopiero po północy.

Znana restauratorka liczyła tylko dni do kolejnego urlopu, aby móc choć przez chwilę odpocząć, złapać oddech i nabrać nieco dystansu.

Żyła w ciągłym biegu. Z planu "Kuchennych rewolucji" pędziła prosto do swoich licznych restauracji.

Nie mogła spokojnie spać, nie dopilnowawszy wszystkiego osobiście.

Jednocześnie po cichu marzyła, że z czasem to jej córka zajmie się zarządzaniem wszystkimi rodzinnymi interesami.

Reklama

Jednak Lara początkowo wcale nie paliła się do tego, aby pójść w ślady matki.

Skończyła socjologię, ale ofert pracy po takich studiach nie ma za wiele...

Wtedy najwyraźniej przypomniała sobie o rodzinnym biznesie i zainteresowała się słodyczami i ciastami.

Zupełnie jak jej tata, Piotr Gessler. Postanowiła zostać cukiernikiem.

Swoje umiejętności w tej dziedzinie pojechała szlifować w Londynie!

Po przyjeździe od razu dostała w prezencie do prowadzenia cukiernię matki, gdzie ceny mogą przyprawić o zawrót głowy.

Z czasem Lara podjęła kolejne wyzwanie i oświadczyła mamie, że jest gotowa zająć się także restauracją U Fukiera.

To dla niej poważny sprawdzian, ale jak na razie radzi sobie wspaniale. Zarządza, ale także ustala wszystko z doświadczonymi szefami kuchni, czasem wpada na dobre pomysły.

"Jest kreatywna i, co najważniejsze, nie zadziera nosa. Jest normalna, przyjazna i wyrozumiała, ale kiedy trzeba, potrafi być stanowcza jak mama.

To bardzo dobra szefowa i już wiadomo, że z takim podejściem bardzo daleko zajdzie" – zdradza "Rewii" jeden z pracowników restauracji.

Czy niebawem Lara zacznie się także udzielać na salonach i zrobi karierę w mediach jak mama?



Rewia
Dowiedz się więcej na temat: Magda Gessler
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama