Reklama
Reklama

Borys Szyc konkuruje z Magdą Gessler. Zarabia na pierogach

Borys Szyc oprócz aktorstwa postanowił rozwijać się także w branży gastronomicznej. Aktor od wielu lat jest właścicielem restauracji "Akademia" w stolicy. Ceny w tym lokalu potrafią mocno zaskoczyć. Jakiś czas temu restaurację celebryty odwiedził znany influencer.

Borys Szyc oprócz aktorstwa postanowił rozwijać się także w branży gastronomicznej. Aktor od wielu lat jest właścicielem restauracji "Akademia" w stolicy. Ceny w tym lokalu potrafią mocno zaskoczyć. Jakiś czas temu restaurację celebryty odwiedził znany influencer.

Wielu celebrytów decyduje się na otwarcie gastronomicznego biznesu, niejako "na boku" swojej kariery w show-biznesie. Dzięki rozpoznawalnosći mogą liczyć na większe zainteresowanie oraz na wsparcie swoich fanów. 

Borys Szyc to jedna z gwiazd, która także zdecydowała się na ten krok. Aktor już od ponad 10 lat jest właścicielem restauracji "Akademia" na warszawskim Mokotowie. 

Ceny w restauracji Borysa Szyca zaskakują

W menu lokalu Szyca znajdziemy przede wszystkim zupy, pierogi, dania mięsne i desery. A jak jest z cenami? Kilka miesięcy temu postanowił sprawdzić to Dymitr Błaszczyk z kanału "Sprawdzam Jak", który na swoich profilach często testuje popularne restauracje należące do gwiazd i celebrytów.

Reklama

Ceny przystawek zaczynały się od 42 złotych. Youtuber postawił na tatar z wołowiny z cebulą, ogórkiem i grzybami (59 zł) oraz wątróbkę drobiową z jabłkowym chutney i sosem malinowym (48 zł).

O wątróbce mówił tak:

"Bardzo dobra. Smaczna, aromatyczna, bardzo esencjonalna. W środku została jeszcze jędrna. Nie jest zrobiona na wiór, jest zrobiona idealnie. Czy 48 zł bym za to zapłacił? Jako mini-fan wątróbki myślę, że tak"

Tatar również przypadł do gustu Dymitrowi. Docenił on sposób doprawienia oraz wysoką jakość mięsa. 

Na danie główne influencer wybrał pierogi z cielęciną z okrasą z boczku oraz dewolaja z purée ziemniaczanym i mizerią. Każde z tych dań kosztowało 59 zł.

"Zobaczcie, co pierogi w restauracji Borysa Szyca mają w środku! Mamy tutaj...cielęcinę, bardzo delikatną. Niesamowicie wypełniony jest ten pieróg. Jest okrasa i jakaś zielenina... Naprawdę dobre! Ciasto delikatne, trochę zbyt sprężyste, dużo jajek tu dodano. Trochę za mało słone. Ale farsz! Delikatny, kruchutki, aksamitny, nie ma do czego się przyczepić" - relacjonował. 

Można więc wywnioskować, że dania serwowane w restauracji aktora chociaż drogie, to bronią się jakością. 

Szyc próbował już swoich sił w gastronomii

"Akademia" nie jest pierwszą próbą zawojowania rynku gastronomicznego przez Borysa Szyca. W 2008 roku Borysz Szyc wszedł razem ze swoją koleżanką z branży, Katarzyną Figurą oraz jej mężem w gastronomiczny biznes. Okazało się, że gwiazdy dzielą wspólne marzenie, które postanowili wreszcie ziścić. W Giżycku z kilku płyt pilśniowych postawili budynek, który nazwali Kompas PortNiedługo po otwarciu, restauracja została zamknięta.

Zobacz też:

Rozstali się na 10 lat, by do siebie wrócić. Poznaj historię miłości Borysa Szyca i jego żony

Borys Szyc już tego nie ukrywa. Wrzucił post, a internauci zaczęli komentować

pomponik.pl
Dowiedz się więcej na temat: Borys Szyc
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecamy