Bosacka znalazła problem z pączkami z hipermarketu. Teraz przestrzega wszystkich przed tym błędem
W tłusty czwartek tradycyjnie trzeba skosztować wyśmienitego pączka. Jednak jak sprawdzić, czy oferowane przez cukiernie i znane sklepy produkty są zrobione z odpowiednich składników i nie zawierają niezdrowych wzmacniaczy smaku? Z pomocą przychodzi Katarzyna Bosacka. Celebrycka zdradza, których pączków należy się wystrzegać!
Katarzyna Bosacka od lat analizuje składy produktów i rozprawia się z niezdrowymi daniami. Jej osądy często są stanowcze, a ta nie zostawia suchej nitki na producentach, którzy nabijają konsumentów w butelkę. Z okazji tłustego czwartku na tapet wzięła pączki i sprawdziła, które warto skosztować.
Przy okazji wyjawiła, jak w prosty sposób odróżnić smaczne słodycze od tych zrobionych ze szkodliwych składników! Sprawdźcie koniecznie!
Katarzyna Bosacka po raz kolejny postanowiła podzielić się z fanami cennymi radami na temat produktów spożywczych. Tym razem zdradziła, z czego powinien składać się dobry pączek.
Oczywiście istotna jest mąka, która jest kluczowym elementem konsystencji ciasta. Nie można również zapomnieć o świeżych drożdżach, dzięki którym nasze słodycze będą puszyste oraz o jajkach.
Ze wpisu Bosackiej dowiadujemy się, że należy unikać popularnej i często używanej przez sieciówki masy jajowej. Należy również wystrzegać się sztucznych barwników, konserwantów i polepszaczy smaku. Także nadzienie powinno być jak najbardziej naturalne i bez niezdrowych słodzików.
We wpisie zamieszczonym w mediach społecznościowych przestrzegła również przed pączkami z hipermarketu, które zazwyczaj robione są z mrożonego ciasta, a produkty po rozmrożeniu trzeba spożyć w przeciągu maksymalnie trzech dni.
"Tylko my tak naprawdę nie wiemy, kiedy pączek był rozmrożony i jak długo nadaje się do spożycia. Dodatkowo składy takich pączków z marketów pozostawiają wiele do życzenia" - wyznała.
Również sprawdzenie składu pączka ze sklepu jest ciężkie, gdyż zazwyczaj podany jest on na opakowaniu zbiorczym, do którego konsumenci nie mają dostępu.
"Skład pączków w marketach i dyskontach znajduje się zazwyczaj na pudełku zbiorczym, więc jak chcemy go sprawdzić, to musimy się "namęczyć", żeby takie pudło wyjąć lub odpowiednio przekręcić, żeby odczytać skład" - dodała.
52-latka dodała również, jak powinie wyglądać dobry pączek. W jej ocenie musi mieć białą oponkę na średnicy. Co to oznacza?
"Dobry pączek powinien mieć na średnicy białą oponkę. To oznacza, że ten pączek dobrze wyrósł, że nie nabrał dużo tłuszczu i się w nim nie zanurzył, tylko sobie wypłynął, po czym została obwódka" - dodała na kanapie w "DDTVN".
Przeczytajcie również:
Książulo przetestował pączki Gessler. Zaszokowała go cena: "Absurd"
Ledwie mąż Bosackiej odszedł do innej, a tu taka sensacja o podziale majątku. Decyzja podjęta
Zdradzona Bosacka już kogoś poznała. Boleśnie zakpiła z niewiernego męża