Ceny u Gessler zwalają z nóg. Na Sylwestrze można się zrujnować
W nadchodzący Sylwester 2023/2024 restauracja Magdy Gessler "U Fukiera" na Starym Mieście w Warszawie, zaprasza na ekskluzywne przyjęcie. Gości nieźle strzeli po kieszeni, bo ceny są wręcz oszałamiające.
Magda Gessler, najbardziej znana z programu "Kuchenne rewolucje", od lat rozwija sieć swoich restauracji, a "U Fukiera" jest jej flagowym lokalem.
Restauracja, znana z wykwintnej kuchni i charakterystycznej atmosfery, ogłosiła na Instagramie, że organizuje kolację sylwestrową. Goście będą mogli delektować się ośmiodaniowym menu degustacyjnym, a także wyselekcjonowanymi winami.
Choć szczegółów dotyczących ceny i menu na Sylwestra 2023/2024 jeszcze nie ujawniono, można przewidywać, opierając się na poprzednich latach, że cena będzie zbliżona do ubiegłorocznych. W Sylwestra 2021/2022 cena za osobę wynosiła 450 zł w opcji mięsnej i 400 zł w opcji wegetariańskiej, natomiast w roku następnym ceny wzrosły o 25 zł. W cenę wliczono wyłącznie dania z sylwestrowego menu, plus 10% opłaty za serwis. Za dodatkowe zamówienia spoza menu naliczano dodatkowe opłaty.
Goście mieli okazję spróbować biszkoptu z pstrąga, foie gras, jesiotra oraz tartinek z tatarem. Na deser serwowano "pijany sorbet". Restauracja słynie także z dużej oferty napojów wysokoprocentowych, w tym ekskluzywnych szampanów. W poprzednich latach najtańsza butelka szampana kosztowała 290 zł, a najdroższa - 1400 zł.
Przygotowania do tegorocznego Sylwestra w "U Fukiera" zapowiadają się równie imponująco, co w latach ubiegłych.
Zobacz też:
"Kuchenne rewolucje". Magda Gessler zmieniła kaszankę na śledzie
Magda Gessler podniosła ceny pierogów. Święta u restauratorki nie są tanie
"Kuchenne rewolucje". Magda Gessler wściekła się na właściciela. Poszło o mięso