Ewa Chodakowska znów wywołała poruszenie. Jej porady ws. grilla podzieliły internautów
Wakacje to czas wypoczynku na plaży oraz grillowania. To drugie można uznać niemalże za nasz sport narodowy. Nieoczekiwanie do tego tematu postanowiła się odnieść Ewa Chodakowska (42 l.), która w jednym ze swoich ostatnich wpisów doradziła, czego lepiej nie kłaść na ruszt. Słowa trenerki wywołały spore poruszenie wśród internautów. Oto szczegóły.
Niemal dekadę temu Ewa Chodakowska podbiła rodzimy świat fitnessu. O ambitnej trenerce mówiło się wówczas, że zmotywowała niezliczone ilości kobiet do ruszenia się z kanapy. Influencerka wydała osiemnaście płyt DVD z przygotowanymi przez siebie zestawami ćwiczeń, co znacząco wpłynęło na jej popularność.
Ewa Chodakowska aktywnie prowadzi swoje profile w mediach społecznościowych. Na Instagramie obserwuje ją 1,9 mln osób, natomiast na Facebooku jeszcze więcej - 2 miliony. To właśnie za pośrednictwem tych platform trenerka dzieli się z fanami swoimi przemyśleniami, poradami dotyczącymi zdrowego stylu życia czy kadrami ze swojej codzienności.
Ostatnio spore poruszenie w sieci wywołał wpis, w którym Ewa Chodakowska podpowiada, co zrobić, aby wakacyjne grillowanie było zdrowsze.
"Wystarczy kilka prostych modyfikacji! Wybieraj chude mięsa - zamień karkówkę, kiełbasę czy kaszankę na pierś z kurczaka lub rybę. Świetną alternatywą może być też tofu. W szaszłykach połowę mięsa zastąp warzywami. Papryka, bakłażan, cukinia, cebula czy pieczarki będą idealne! Nie zapominaj też o owocach - jabłka, banany czy ananas na grillu to prawdziwa poezja smaku!" - zaczęła swój wpis na Facebooku.
42-latka zwróciła także uwagę na to, że nie należy grillować mięso zbyt długo. Podkreśliła też, że warto naszykować sobie własne mieszanki przypraw.
"Używaj własnych mieszanek przypraw, zamiast gotowych. Sięgaj po zioła jak rozmaryn, oregano, czosnek czy tymianek, które mają działanie antyoksydacyjne i ograniczają powstawanie szkodliwych związków podczas grillowania mięsa. Ustawiaj ruszt w górnej części grilla, z dala od bezpośredniego kontaktu z węglem i używaj wielorazowych tacek. Zadbaj o dodatek warzyw na stole. Kolorowa sałatka nie tylko urozmaici smaki, ale też będzie pięknie wyglądać!" - prawi.
Porady wrzucone do sieci przez Ewę Chodakowską spotkały się z dość zaskakującym odbiorem. Wiele osób przyznało jej rację i wyznało, że stosuje się do tych zasad. Nie brakowało jednak także krytycznych głosów.
- "Ale przecież jak raz na jakiś czas zjemy karkówkę czy kiełbasę lub kaszankę, to świat się nie zawali. Wszystko jest dla ludzi, bez przesady"
- "Nie popadajmy w skrajności"
- "Ani tofu ani kurczak nie są zdrowymi zamiennikami karkówki. Już lepiej zjeść sprawdzoną wieprzowinę. A najlepiej wołowinę z krowy ras mięsnych lub baraninę, kozinę i dziczyzn"
Chodakowska nie zdecydowała się odnieść do żadnego z tych komentarzy.
Zobacz także:
Ale wtopa Ewy Chodakowskiej. Pokazała za dużo na fotce
Nie 42, a 19. Tyle naprawdę wynosi wiek biologiczny Chodakowskiej [POMPONIK EXCLUSIVE]
Ewa Chodakowska potwierdza krążące plotki. To już koniec jej współpracy z Joanną Krupą