Reklama
Reklama

Ewa Wachowicz zdradziła przepis na wyśmienite pączki. Nie do wiary co do nich dodaje

Ewa Wachowicz (52 l.) od lat obecna jest w polskim show-biznesie. 52-latka zawrotną karierę w mediach zawdzięcza nie tylko urodzie, ale też doskonałemu wyczuciu smaku. To jej kulinarne umiejętności sprawiły, że zyskała wierne grono fanów. Niedawno gwiazda Polsatu z okazji tłustego czwartku postanowiła zdradzić recepturę na wyśmienite pączki.

Ewa Wachowicz - kulinarna ikona

Ewa Wachowicz swoją karierę w show-biznesie rozpoczęła ponad 30 lat temu. Kobieta dała się poznać szerszej publiczności w konkursach piękności. Dopiero później zajęła się gotowaniem. Jej program kulinarny "Ewa gotuje" stał się hitem w telewizji Polsat. Wspólna tematyka sprawiła też, że Wachowicz cieszy się obopólnym szacunkiem z Magdą Gessler.

Reklama

Tłusty czwartek: Ewa Wachowicz zdradziła przepis na pyszne pączki

Tłusty czwartek to ulubione święto wszystkich łasuchów. Ewa Wachowicz znana jest ze swoich smacznych przepisów, które pozytywnie zaskoczą niejedno podniebienie. Ostatnio postanowiła podzielić się swoim wyśmienitą recepturą na pączki.

Gwiazda Polsatu wyjawiła, co powinno dodać się do ciasta by nie było zbyt twarde i suche. Okazuje się, że mąkę należy pomieszać z ziemniakami. Pączki wyjdą wtedy wilgotne i miękkie, nawet na drugi dzień będzie można je jeść ze smakiem.

Odrobina ziemniaków podniesie wilgotność masy, a także przedłuży świeżość gotowych pączków. Ziemniaki na pączki należy ugotować z dodatkiem soli, a następnie przecisnąć przez praskę. Co ciekawe, Ewa Wachowicz swoje pączki podaje bez nadzienia, jedynie posypuje je cukrem pudrem.

Ewa Wachowicz podała przepis na wyśmienite pączki

Na oficjalnej stronie Ewy Wachowicz pojawił się szybki przepis na smaczne pączki, które doskonale sprawdzą się podczas tłustego czwartku. Okazuje się, że do ich przygotowania wystarczy tylko kilka składników.

Składniki:

  • 500 g - ziemniaków
  • 50 g - drożdży
  • ½ szklanki - cukru
  • 500 g - mąki
  • 3 - jajka
  • 125 g - masła
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Ziemniaki należy ugotować w osolonej wodzie, a następnie przecisnąć przez praskę. Do dużej miski kruszymy drożdże, dodajemy ziemniaki, cukier, mąkę, jajka oraz roztopione masło. Całość wyrabiamy na gładką masę i pozostawiamy do wyrośnięcia.

Po godzinie ciasto rwiemy na małe kawałki i zostawiamy do ponownego wyrośnięcia na około 15 minut. Po tym czasie pączki smażymy z obu stron w głębokim, rozgrzanym oleju. Odsączamy na papierowym ręczniku. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Zobacz też:

Seksowna Wachowicz i Racewicz na ściance. Wyglądają lepiej niż młodsze koleżanki!

Ewa Wachowicz opublikowała zdjęcie sprzed 30 lat. "Nic się nie zmieniłaś"

Chruściki Wachowicz dosłownie rozpływają się w ustach! Idealnie kruche i chrupiące

Sekret nieskazitelnej cery Ewy Wachowicz. Pije odmładzający napój

pomponik.pl
Dowiedz się więcej na temat: Ewa Wachowicz | Polsat | tłusty czwartek
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecamy