Gessler w końcu to ujawniła. Widzowie "Kuchennych rewolucji" się doczekali
Magda Gessler od 2010 roku prowadzi "Kuchenne rewolucje". To program, który nie tylko poprawia jakość polskich restauracji, ale też przyczynia się do sukcesu finansowego ich właścicieli. W jednym z wywiadów ujawnia, jak szokujące potrafią być zmiany w obrotach lokali po jej wizycie.
"Kuchennych rewolucji" nie trzeba nikomu przedstawiać. Format od 2010 cieszy się popularnością, ratując przy tym losy niejednego lokalu. Magda Gessler od prawie piętnastu lat jeździ ze swoją ekipą po całej Polsce. Spora część rewolucji kończy się sukcesem - a przynajmniej w taki sposób jest to przedstawione w telewizji. Magda Gessler w rozmowie z Jastrząb Post ujawniła, na jakie zarobki mogą liczyć restauratorzy po "kuchennych rewolucjach".
Magda Gessler przekonuje, że zastosowanie się uczestników "Kuchennych rewolucji" do jej rad owocuje kokosami w koncie bankowym. Podała przykład jednej z restauracji, której obrót przywraca o zawrót głowy.
"Teraz są sukcesy finansowe, że po 'Kuchennych rewolucjach' z 1500 złotych robią 15-20 tysięcy obrotu dziennie. Restauracja taka jak 'Ragazzi da mangiare', która ma dwie osoby gotujące i osiem stolików, robi od 18 do 20 tysięcy dziennie obrotu. Czyli taka droga pizza ma wzięcie" - mówiła na łamach portalu.
Gessler podkreśliła jednocześnie, że prowadzenie lokalu gastronomicznego to jeden z najtrudniejszych zawodów, który wymaga niebywałych pokładów poświęcenia. "Ja nie znam trudniejszej pracy, większego poświęcenia i zaangażowania, które mogą się skończyć największym sukcesem, poza gotowaniem. (...) To naprawdę jest bardzo ciężka praca" - powiedziała Magda Gessler.
Magda Gessler zna się nie tylko na prowadzeniu restauracji, ale i nawykach żywieniowych Polaków. Jako znana restauratorka często wypowiada się na temat sposobu odżywania.
W jednym z ostatnich wywiadów dla serwisu Jastrząb Post postanowiła otworzyć się na ten temat, ujawniając, co jej zdaniem Polacy powinni ograniczyć. Według Magdy Gessler spora część z nas spożywa za duże ilości mięs, szczególnie wieprzowiny. Na naszych talerzach brakuje z kolei solidnej dawki warzyw, które są niezbędne dla dobrego funkcjo wania organizmu.
"Stanowczo jemy za dużo wędlin. To jest jakiś obłęd. Za dużo wieprzowiny, ale ona jest najtańsza, a za mało warzyw. W dalszym ciągu za mało" - wyznała.
Czytaj też:
Fani "Kuchennych rewolucji" nie są zachwyceni. Ogłoszono po 15 latach. Magda Gessler zabrała głos
Magda Gessler wyjawiła prawdę o córce Larze. Tak jest między nimi od wielu lat
Magda Gessler przyłapana z przystojnym aktorem. Czule ją pocałował