Magda Gessler straciła restaurację. Było za drogo?
Magda Gessler (61 l.) od 1 kwietnia nie firmuje już katowickiej restauracji Kryształowa swoim nazwiskiem. Co się stało?
Znana restauratorka przejęła lokal w listopadzie 2012 roku. Na wielkie otwarcie zjechały się znane nazwiska i znajomi z show-biznesu.
Ludzie jednak narzekali na zbyt wysokie ceny dań - przykładowo: stek kosztował ponad 90 zł, żur - 20 zł, sznycel wiedeński z młodymi ziemniakami i szczypiorkiem - 76 zł, gęsia nóżka z sosem i buraczkami zasmażanymi - 58 zł.
Kontrowersje budziła również m.in. opłata za serwis, wynosząca 10 proc. rachunku.
Od 1 kwietnia twarzą restauracji nie jest już jednak gwiazda TVN-u, a... finalistka programu "MasterChef" Maria Ożga.
Kobieta zapowiada, że Kryształowa przeszła "kuchenną rewolucję" i nie będzie już tak drogo, jak za czasów Gessler. Specjalnością ma być "śląski łobiod".
"Zadbaliśmy o to, aby nie kosztował w tygodniu więcej niż 28 zł, a w niedzielę - 38 zł. Kryształowa słynęła ze słodkości, chcemy do tego wrócić i wprowadzić pyszne lody, a przed świętami swojskie wypieki" - opowiada na łamach "Dziennika Zachodniego".
Czyżby czasy świetności Magdy Gessler dobiegały końca?