Magda Gessler wprowadza syna do biznesu! Córka będzie zazdrosna?!
Tadeusz Müller (35 l.) długo się opierał, ale wreszcie wychodzi z cienia słynnej matki – Magdaleny Gessler (64 l.). Ciekawe tylko, co na to jego przyrodnia siostra Lara (29 l.), która już od jakiegoś czasu wiedzie prym w kulinarnym imperium zbudowanym przez Magdę.
Przez lata trudno było namówić Magdę Gessler na opowieści o jedynym synu. Tadeusz Müller nie życzył sobie, by o nim mówiła publicznie.
"Jest skromny, jak jego nieżyjący ojciec, fotograf Volkhart Müller" - tłumaczyła restauratorka.
Teraz wszystko się zmieniło. W domu Magdy Gessler w Dąbrowie pod Warszawą odbyła się ważna narada rodzinna na temat kariery Tadeusza. Syn po namowach mamy zdecydował się na to, by wyjść z cienia. A ma się czym chwalić. Tadeusz od lat ma wysoką pozycję w branży gastronomicznej. Zaczynał od robienia zdjęć do kulinarnych książek mamy, a teraz jest wziętym ekspertem od menu i kucharzem.
"Prowadzę nietypową firmę doradczą, która wymyśla menu dla restauracji, szkoli kucharzy i czuwa potem nad nimi" - mówi Tadeusz.
Pochwalił się też tym, że jest autorem przepisów na zdrowe dania, które serwowane są na stacjach jednej ze znanych sieci paliwowych, opracował też specjalny box z jedzeniem dla podróżnych sprzedawany na warszawskim Okęciu.
Ma ambicję, by Polacy jedli zdrowo i jak najczęściej rezygnowali z mięsa. Restauratorka wie, że ona i syn to dwa różne światy, ale tylko jemu i córce Larze ufa całkowicie w sprawach kuchni. Sama jest bardzo zapracowana.
Prowadzi "Kuchenne Rewolucje" i trzy inne programy telewizyjne, pisze książki, udziela wywiadów. Potrzebuje pomocy w prowadzeniu własnych restauracji. Tadeusz jest doskonałym zastępcą mamy. To profesjonalista, który czego się nie dotknie, zamienia w przysłowiowe złoto i sukces.
Wygląda na to, że do kulinarnej gry wkracza kolejna osoba, która choć ma na nazwisko Müller, to z Gesslerami i sławną Magdą związana jest naprawdę mocno.
***
Zobacz więcej materiałów wideo: