Reklama
Reklama

Mateusz Gessler pokazał żonę. To rzadki widok! Zrobił to z wyjątkowego powodu

Mateusz Gessler nie mówi często o życiu prywatnym. Popularny kucharz i prowadzący program "Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia" ma już dorosłego syna! Wraz z żoną Edytą świętowali jego osiemnaste urodziny.

Mateusz Gessler w Hell's Kitchen

Mateusz Gessler (43 l.) to szef kuchni, restaurator, prawdziwy geniusz smaku. Urodził się w Polsce, wychował we Francji. Gotowania uczył się pod okiem szefów kuchni w Paryżu, Londynie, Krakowie i Warszawie. Od 20 lat gotowanie to całe jego życie. Jest współwłaścicielem czterech warszawskich restauracji oraz lokalu w Szklarskiej Porębie.

Jego wyrafinowana kuchnia podbiła serca tysięcy gości i została doceniona przez wielu krytyków kulinarnych. Od dwóch sezonów jest szefem kuchni w  show stacji Polsat "Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia". Dzięki niemu program wrócił na ekrany i zyskał sympatię widzów, którzy chętnie oglądają zmagania kucharzy pod okiem "piekielnego szefa".

Reklama

Mateusz Gessler pokazał żonę

Mateusz Gessler nie mówi wiele o swoim życiu prywatnym. Wiadomo, że jego żoną od wielu lat jest Edyta. Para doczekała się syna Franka. Jak się okazuje, Franek ma już osiemnaście lat! Z okazji jego urodzin restaurator zamieścił w sieci wpis urodzinowy z życzeniami dla syna. 

Przy tej okazji zapozował też z żoną Edytą. Wspólne zdjęcie żona podpisała "Rodzice dorosłego syna". Patrząc na Mateusza i Edytę Gessler, można by raczej pomyśleć, że sami dopiero co obchodzili osiemnastkę.

Mateusz Gessler gotował dla sław

Mateusz Gessler miał okazję gotować dla największych gwiazd. Jego dań próbowali Zinédine Zidane, Yoko Ono, Woody Allen

"Może dla rodziny królewskiej nie, bo takiej nie ma w naszym kraju, ale gotuję głów państwa, dla prezydentów, często w ambasadach" - zdradził reastaurator w rozmowie z Pomponikiem.

Restaurator zdradza, że gotowanie dla takich osób jest bardzo specyficzne, bo zanim danie trafi na stół, to jest sprawdzane przez służby bezpieczeństwa i inne agencje, które biorą próbki, żądają szczegółowych wyjaśnień, skąd pochodzą produkty, jakie składniki zostały użyte itp. 

"Zanim twoje danie trafi do stołu, to masz jesszcze takie agencje jak CIA, służby bezpieczeństwa, które wszystko wkładają do próbnika, musisz wszystko pokazać, robić próbki. To długa logistyka nim to co zrobisz trafi na stół. Z tego bierze się masa anegdot" - opowiadał kucharz i restaurator.

Zobacz też:

Gwiazdy Polsatu świętują w restauracji Mateusza Gesslera. Na przyjęcie przybył Edward Miszczak

Znamy zwycięzcę nowej edycji "Hell's Kitchen"! To już jego drugi występ w programie

Mateusz Gessler zgotuje uczestnikom piekło? "Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia" rusza już dziś

pomponik.pl
Dowiedz się więcej na temat: Mateusz Gessler | Hell’s Kitchen
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecamy