Reklama
Reklama

Najpierw wieści o kryzysie w związku króla Karola, a teraz to. Syn Kamili nie zamierza milczeć

A jednak to nie były plotki. Syn królowej Kamili, Tom Parker-Bowles wydał właśnie książkę kucharską w której otwarcie opowiada o tym, co lubi jeść jego matka oraz król Karol. Jak się okazuje menu pary królewskiej wcale nie jest bardzo skomplikowane. Monarcha i jego małżonka mają proste nawyki żywieniowe.

Królowa Kamila i król Karol są małżeństwem od kwietnia 2005 roku. Wcześniej przez wiele lat pozostawali w nieformalnym związku, bowiem matka Karola, królowa Elżbieta II zwlekała z wyrażeniem swojej zgody na drugie małżeństwo najstarszego syna. 

Kryzys w związku króla Karola i Kamili

Ostatnio rodzina królewska nie ma najłatwiejszego czasu. Najpierw pojawiły się doniesienia o chorobach króla Karola i jego synowej księżnej Kate. A w ostatnich tygodniach brytyjskie media żyły doniesieniami o kryzysie w małżeństwie Karola i Kamili. 

Reklama

Jakie były powody konfliktu między parą królewską? Kamilę wyraźnie irytowało to, że nie ma praktycznie żadnego wpływu na decyzję swojego męża. Król wyraźnie lekceważy jej prośby o zwolnienie tempa i skupienie się na własnym zdrowiu, które w jego wieku powinno być dla niego priorytetem. 

Małżonka Karola III miała nawet zwierzyć się znanemu pisarzowi Lee Childowi, że ma już tego dość. 

Syn królowej Kamili wyjawił, co zwykle jada jego matka i król Karol

Teraz pojawiły się doniesienia o tym, że swoją książkę kucharską wydał syn królowej Kamili Tom Parker-Bowles.

W swojej publikacji opisuje on preferencje żywieniowe brytyjskiej pary królewskiej. W promującym książkę artykule dla Daily Mail Parker-Bowles zdradził, że Karol i Kamila stosują "prostą, zdrową i celowo sezonową" dietę. Ich posiłki są przygotowywane przez królewskiego szefa kuchni Marka Flanagana, który nieustannie im towarzyszy.

Podobno ogromne wrażenie robi także królewska spiżarnia, jest ona wypełniona sezonowymi warzywami i owocami. Oprócz owoców i warzyw, takich jak "groszek, truskawki, maliny i boćwina", w menu znajdują się również "dziczyzna, wołowina i jagnięcina". Przy stole monarchy nie może być miejsca na marnotrawstwo. 

Karol i Kamila różnią się jeśli chodzi o podejście do lunchu. Król często pomija lunch na rzecz legendarnej angielskiej popołudniowej herbatki, której towarzyszą oczywiście przekąski: makaroniki, bułeczki scones, gofry, herbatniki, petit fours, czekoladki, bułeczki Chelsea i shortbread, a także bułeczki, crumpets, jajka w koszulce na grzance, marynowane krewetki i kanapki z kurczakiem, wędzonym łososiem, szynką i musztardą.

Kamila natomiast woli bardzo lekki lunch, taki jak miska rosołu lub nieduża porcja wędzonego łososia. Na ostatni posiłek para często jadła domową kolację.

Zobacz też:

Camilla przekazała najnowsze wieści. Wyszła prawda o zdrowiu króla Karola

Księżna Kate nie może dłużej czekać. Nagłe doniesienia o pilnym spotkaniu w zamku Windsor


pomponik.pl
Dowiedz się więcej na temat: Król Karol III | Camilla Parker Bowles
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecamy