Sekrety diety Pieńkowskiej
Jak Jolancie Pieńkowskiej udaje się przez lata zachować tak nienaganną sylwetkę?
Jak pisze magazyn "Gwiazdy", kucharze z "Dzień Dobry TVN" nie mają łatwo z 45-letnią prezenterką! Pieńkowska znana jest bowiem z tego, że w kwestii jedzenia jest bardzo kapryśna. Jak zwierzała się w programie, wciąż nie może się przekonać do dietetycznej żywności.
"Wiem, że jest zdrowa, ale ile razy na nią spojrzę, to nie mogę się przekonać" - wyznała o kaszy jaglanej. Przy innych okazjach mówiła też o swojej niechęci do szpinaku, kaczki i o tym, że... wciąż, jak za przedszkolnych lat, zdarza jej się chować niedojedzone mięso pod ziemniakami.
Największym wyzwaniem był jednak dla dziennikarki polski ser, który dojrzewa aż trzy lata. Do spróbowania tego specjału namówił ją Maciej Nowak, znany krytyk kulinarny. Na początku Pieńkowska miała spore wątpliwości co do jadalności potrawy, potem nie mogła ukryć obrzydzenia. "Musisz docenić, że bardzo cię lubię, skoro tego spróbowałam" - powiedziała wtedy.
Okazuje się zatem, że kluczem do szczupłej sylwetki jest dla Jolanty Pieńkowskiej to, że mało rzeczy stanowi dla niej pokusę...