Reklama
Reklama

Sekrety królowej Elżbiety! Ujawniono, co jest surowo zakazane w pałacu

Okazuje się, że królowa Elżbieta II ma swoje zasady, co do... pałacowej kuchni. Jej były nadworny szef, Darren McGrady ujawnił, czego pod żadnym pozorem nie wolno podawać monarchini. W rozmowie z "Marie Claire" zdradził wszystkie sekrety.

Królowa Elżbieta II słynie z zamiłowania do zasad i reguł. Rzadko je łamie i są to jedynie wyjątkowe sytuacje. Monarchini przykłada wagę do tradycji i szanuje spuściznę swoich przodków. 

Były królewski kucharz zdradza, czego nie je królowa

Tym razem na jaw wyszły sekrety... pałacowego menu. Były nadworny szef kuchni, Darren McGrady postanowił podzielić się tajemnicami, które skrywa monarchini. Opowiedział wszystko w rozmowie z magazynem "Marie Claire". 

Ostatnio dowiedzieliśmy się, że królowa Elżbieta II lubuje się w hamburgerach z dziczyzny, ale bez... bułki. Jest jednak coś, czego za żadne skarby nie wolno jej podawać i co nie może pojawić się na stole, nawet podczas kolacji dla gości. 

Reklama

Królowa nie toleruje czosnku i nie może on być używany w absolutnie żadnej potrawie. Już wcześniej pojawiły się podobne informacje, mówiła o tym Camilla Parker-Bowles podczas występu w Masterchef Australia. 

Drugim "zakazanym" składnikiem jest cebula! Dopuszczalna jest jedynie jej minimalna ilość tyle, ile wymaga tego przepis i ani plasterka więcej. 

***
Zobacz także: 

Joanna Liszowska: po rozwodzie szykują się duże zmiany w jej życiu

Renata Dancewicz dostała wiadomość z TVP. Reakcja aktorki była natychmiastowa!

Prof. Simon: nie przygotowaliśmy się na piątą falę

Rekord zakażeń koronawirusem. Ponad milion osób na kwarantannie

pomponik.pl
Dowiedz się więcej na temat: Królowa Elżbieta II | Pałac Buckingham
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecamy