Reklama
Reklama

Świąteczne menu u gwiazdy "Na Wspólnej". Sernik za 200 zł to jeszcze nic

Anna Korcz, czyli serialowa Izabela Brzozowska z "Na Wspólnej" od dekady działa jako restauratorka. Nie bez powodu regularnie porównywana jest do Magdy Gessler - ceny w jej lokalu wiele osób może uznać za astronomiczne. Sernik za niemal 200 złotych to tylko jedna z wielu pozycji. Jakiś czas temu musiała się nawet z tego tłumaczyć. Za ile teraz sprzedaje barszcz i pierogi?

Anna Korcz z "Na Wspólnej" prowadzi restaurację

Anna Korcz od 2002 roku wciela się w postać Izabeli Brzozowskiej w "Na Wspólnej". To właśnie serial TVN przyniósł jej największą popularność, choć w ostatnich latach mogliśmy ja też oglądać w seriach "Pasjonaci" czy "Bracia". Regularnie występuje też w spektaklach warszawskich teatrów.

Kiedy nie pracuje na planach filmowych ani deskach teatralnych, Korcz spełnia się  w branży gastronomicznej. Od około dekady jest właścicielką restauracji "Zacisze" w Pomiechówku, niedaleko Nowego Dworu Mazowieckiego. Organizuje tam też wesela i inne uroczystości.

Reklama

Oczywiście grudzień to dla Korcz przede wszystkim praca nad świątecznym cateringiem. W mediach społecznościowych jej lokalu pojawiło się już menu na Boże Narodzenie. Ceny w "Zaciszu" już w przeszłości wywoływały kontrowersje, a aktorka musiała tłumaczyć się w mediach.

Ceny w restauracji Anny Korcz na święta

Korcz jakiś czas temu udzieliła wywiadu w Jastrząb Post, w którym tłumaczyła się z cen swoich potraw. Przekonywała, że bronią się jakością, która może się równać nawet najlepszymi lokalami w Warszawie. Wyjaśniła, że wzrost cen jest nieunikniony ze względu na okoliczności gospodarcze. Poza tym za jakość trzeba zapłacić.

"Mamy świetnych młodych ludzi z inwencją, z pomysłami, ale niestety klient czasami czuje się według niego niedopieszczony, więc czasami jest niedosyt, ale ogólnie jest fajnie" - mówiła za to we wrześniu w Plejadzie, chwaląc swój zespół w restauracji.

A jak prezentuje się menu na Boże Narodzenie? W restauracji Korcz znajdziemy bardzo długą listę potraw. Znajdują się na niej zupy, wyroby mączne, dania na ciepło i zimno, przystawki oraz desery, między innymi:

  • grzybowa z łazankami (65 zł za litr)  
  • barszcz czerwony (40 zł za litr) 
  • uszka z grzybami (90 zł za kilogram) 
  • pierogi z kapustą i grzybami (65 zł za kilogram) 
  • karp smażony (200 zł za kilogram) 
  • sałatka jarzynowa (80 zł za kilogram) 
  • Serniki - baskijski lub z białą czekoladą i mascarpone - 99 zł za mały, 190 zł za duży

Jej świąteczne menu rzeczywiście nie należy do tanich, choć trzeba przyznać, że w słynnym "U Fukiera" Magdy Gessler jest jeszcze drożej. 

Świąteczne menu gwiazd: Anna Korcz i Magda Gessler

W porównaniu z restauracją Magdy Gessler u Anny Korcz rzeczywiście jest taniej. W "U Fukiera" za 900 ml zupy grzybowej zapłacimy 83 złote, a za 900 ml barszczu - aż 67 złotych. Porcja 10 uszek z borowikami kosztuje 70 złotych, a pięć pierogów - 51 złotych. Pieczona kaczka u Korcz jest warta 90 złotych, u Gessler - aż 193 złote.

Anna w ogłoszeniu dotyczącym menu informuje, że ostatnie zamówienia przyjmuje do wtorku, 17 grudnia - zatem do dzisiaj. Chętni na jej przysmaki muszą się zatem pośpieszyć.

Zobacz materiał promocyjny partnera:
Halo! Wejdź na halotu.polsat.pl i nie przegap najświeższych informacji z poranka w Polsacie.

Zobacz też:

Anna Korcz pracowała ze Stanisławem Tymem

Anna Korcz wyjawiła prawdę o "Tańcu z gwiazdami"

pomponik.pl
Dowiedz się więcej na temat: Anna Korcz
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecamy