Syn Gessler żali się na pandemię. Jak radzi sobie jego cukiernia?
Tadeusz Müller zdradził, jak radzi sobie Słodki Słony w czasie pandemii. Odniósł się także do kwestii wysokich cen w lokalu.
Tadeusz Müller jest synem Magdy Gessler oraz jej pierwszego męża, niemieckiego dziennikarza Volkharta Müllera. Urodził się w Madrycie, gdzie mieszkali jego rodzice. Niestety ojciec Tadeusza zmarł na raka, a restauratorka wróciła wraz z dzieckiem do Polski, gdzie wyszła za mąż za Piotra Gesslera, z którym ostatecznie się rozstała.
Müller odziedziczył po mamie talent do gotowania oraz wyczucie smaku i estetyki. Z jego pomocy zdecydował się skorzystać nawet Robert Lewandowski, który chce otworzyć w Warszawie restaurację.
W związku z pandemią koronawirusa restauracje mogą serwować tylko dania na wynos. Słodki Słony to warszawska cukiernio-restauracja, więc jej sytuacja jest szczególna. Tadeusz Müller opowiedział o tym, jak jego lokal radzi sobie w czasie pandemii w rozmowie z "Jastrząb Post".
Syn Gessler wskazał też jednak na pewną pozytywną kwestię, która pomaga działać cukierni w czasie pandemii.
Restaurator odniósł się także do kwestii cen dań serwowanych w lokalu.
Zgadzacie się z restauratorem, że za jakość trzeba płacić? Jak sądzicie, czy jego lokal przetrwa pandemię?