Tomasz Sekielski długo walczył o powrót do "normalności". Zrzucił prawie 100 kilogramów dzięki fenomenalnej diecie!
Tomasz Siekielski przez kilka lat walczył z nadprogramowymi kilogramami. Dziennikarz robił, co w jego mocy, żeby zrzucić ogromne pokłady nadwagi. Swoje postępy chętnie relacjonował w sieci, motywując innych do walki nie tylko o piękny wygląd, ale przede wszystkim zdrowie. Wiemy, jak zdołał schudnąć prawie 100 kilogramów. Te dwa posiłki były nieodzowną częścią jego diety…
Tomasz Sekielski przez wiele lat współpracował z telewizją, lecz z czasem postanowił zacząć pracować nad własnymi produkcjami. Obecnie jego nazwisko kojarzone jest z dwoma obrazami dokumentalnymi poświęconymi pedofili w Kościele, a mowa tu o "Tylko nie mów nikomu" i "Zabawie w chowanego".
Dodatkowo po odejściu Tomasza Lisa z "Newsweeka" w aurze skandalu i wobec oskarżeń o mobbing pracowników, to właśnie Sekielski przejął jego rolę i został redaktorem naczelnym gazety.
Choć jeden ze sławnych braci w pracy odniósł wiele sukcesów, nie dbał zbytnio o zdrowe odżywianie, co przełożyło się na jego wagę. Mężczyzna borykał się z dużą nadwagą, lecz zrewidował swoje poglądy i w pewnym momencie powiedział "dość" jedzeniu. Zaczął stosować odpowiednio zbilansowaną dietę, a także zaczął ćwiczyć.
Dziennikarz przeszedł także operacją bariatryczną, polegającą na resekcji 4/5 żołądka. Dzięki temu pozbył się aż 30 kilogramów. Wszystkie jego działania sprawiły, że zdołał zmniejszyć swoją wagę aż o 100 kilogramów, co jest naprawdę imponującym wynikiem.
Dziennikarz zaczął przykładać uwagę do tego, co je. Przestał spożywać posiłki w biegu, lecz zaczął jeść powoli, by organizm miał łatwiej strawić pokarm. Wybierał zwykle lekkie i pożywne produkty jak m. in. ryż, łososia, sałatę czy daktyle.
Odstawił również majonez i ketchup, a także zmienił chleb z białego na razowy. Jak donosi "Fakt", bardzo chętnie jadł także krem z buraka i krewetki w mleku kokosowym. Sprawdź, jak przyrządzić te potrawy.
Składniki:
- 500 g obranych buraków
- 215 g marchewki
- 190 g jabłek
- 180 g pietruszki
- 200 g cebuli
- 200 g czerwonej papryki
- 400 g pomidorów z puszki
- 20 g oliwy
- 1,5 litra wody
- 10 g pestek dyni
Sposób przygotowania:
Marchewkę, buraki i pietruszki obierz, pokrój w kostkę i włóż do garnka. Zalej je wodą i zagotuj. Na patelni z odrobiną oliwy podsmaż pokrojone jabłka, cebulę i paprykę. Gdy już się zeszklą- dodaj je do gotujących się warzyw. Gdy wszystkie warzywa zmiękną- wrzuć pomidory z puszki (razem z całym sokiem). Całość zagotuj, zblenduj na gładki krem i przelej do talerza. Udekoruj pestkami dyni.
Składniki:
- 450 g krewetek
- 60 g czerwonej pasty curry
- 15 g oliwy z oliwek
- sól i pieprz
- 150 g mleka kokosowego
- 3-4 ząbki czosnku
- 450 g szpinaku
- 15 g masła
- 150 g komosy ryżowej
Sposób przygotowania:
Krewetki rozmroź i usuń z nich pancerzyki. Dodaj do nich przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz odrobinę oliwy. Dorzuć jeszcze pastę curry i marynuj całość przez godzinę. Następnie podsmaż owoce morza na patelni z roztopionym masłem i zalej mlekiem kokosowym. Dorzuć świeży lub rozmrożony szpinak i podsmaż chwilę całość. Podaj z ugotowaną komosą ryżową.
Zobacz też:
Nowy film braci Sekielskich "Korzenie zła" ma wstrząsnąć sceną polityczną
Katarzyna Dowbor: co sądzi o amerykańskiej wersji "Naszego nowego domu"
"Nasz nowy dom": Katarzyna Dowbor wyjawiła, czy rodzina może sprzedać dom