Reklama
Reklama

Tomasz Sekielski długo walczył o powrót do "normalności". Zrzucił prawie 100 kilogramów dzięki fenomenalnej diecie!

Tomasz Siekielski przez kilka lat walczył z nadprogramowymi kilogramami. Dziennikarz robił, co w jego mocy, żeby zrzucić ogromne pokłady nadwagi. Swoje postępy chętnie relacjonował w sieci, motywując innych do walki nie tylko o piękny wygląd, ale przede wszystkim zdrowie. Wiemy, jak zdołał schudnąć prawie 100 kilogramów. Te dwa posiłki były nieodzowną częścią jego diety…

Sekielski schudł 100 kilogramów!

Tomasz Sekielski przez wiele lat współpracował z telewizją, lecz z czasem postanowił zacząć pracować nad własnymi produkcjami. Obecnie jego nazwisko kojarzone jest z dwoma obrazami dokumentalnymi poświęconymi pedofili w Kościele, a mowa tu o "Tylko nie mów nikomu" i "Zabawie w chowanego".

Dodatkowo po odejściu Tomasza Lisa z "Newsweeka" w aurze skandalu i wobec oskarżeń o mobbing pracowników, to właśnie Sekielski przejął jego rolę i został redaktorem naczelnym gazety.

Reklama

Choć jeden ze sławnych braci w pracy odniósł wiele sukcesów, nie dbał zbytnio o zdrowe odżywianie, co przełożyło się na jego wagę. Mężczyzna borykał się z dużą nadwagą, lecz zrewidował swoje poglądy i w pewnym momencie powiedział "dość" jedzeniu. Zaczął stosować odpowiednio zbilansowaną dietę, a także zaczął ćwiczyć.

Dziennikarz przeszedł także operacją bariatryczną, polegającą na resekcji 4/5 żołądka. Dzięki temu pozbył się aż 30 kilogramów. Wszystkie jego działania sprawiły, że zdołał zmniejszyć swoją wagę aż o 100 kilogramów, co jest naprawdę imponującym wynikiem.

Magiczna dieta Sekielskiego

Dziennikarz zaczął przykładać uwagę do tego, co je. Przestał spożywać posiłki w biegu, lecz zaczął jeść powoli, by organizm miał łatwiej strawić pokarm. Wybierał zwykle lekkie i pożywne produkty jak m. in. ryż, łososia, sałatę czy daktyle.

Odstawił również majonez i ketchup, a także zmienił chleb z białego na razowy. Jak donosi "Fakt", bardzo chętnie jadł także krem z buraka i krewetki w mleku kokosowym. Sprawdź, jak przyrządzić te potrawy.

Krem z buraka Tomasza Sekielskiego

Składniki:

  • 500 g obranych buraków
  • 215 g marchewki
  • 190 g jabłek
  • 180 g pietruszki
  • 200 g cebuli
  • 200 g czerwonej papryki
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 20 g oliwy
  • 1,5 litra wody
  • 10 g pestek dyni

Sposób przygotowania:

Marchewkę, buraki i pietruszki obierz, pokrój w kostkę i włóż do garnka. Zalej je wodą i zagotuj. Na patelni z odrobiną oliwy podsmaż pokrojone jabłka, cebulę i paprykę. Gdy już się zeszklą- dodaj je do gotujących się warzyw. Gdy wszystkie warzywa zmiękną- wrzuć pomidory z puszki (razem z całym sokiem). Całość zagotuj, zblenduj na gładki krem i przelej do talerza. Udekoruj pestkami dyni.

Krewetki w mleku kokosowym

Składniki:

  • 450 g krewetek
  • 60 g czerwonej pasty curry
  • 15 g oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • 150 g mleka kokosowego
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 450 g szpinaku
  • 15 g masła
  • 150 g komosy ryżowej

Sposób przygotowania:

Krewetki rozmroź i usuń z nich pancerzyki. Dodaj do nich przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz odrobinę oliwy. Dorzuć jeszcze pastę curry i marynuj całość przez godzinę. Następnie podsmaż owoce morza na patelni z roztopionym masłem i zalej mlekiem kokosowym. Dorzuć świeży lub rozmrożony szpinak i podsmaż chwilę całość. Podaj z ugotowaną komosą ryżową.

Zobacz też:

Nowy film braci Sekielskich "Korzenie zła" ma wstrząsnąć sceną polityczną

Katarzyna Dowbor: co sądzi o amerykańskiej wersji "Naszego nowego domu"

"Nasz nowy dom": Katarzyna Dowbor wyjawiła, czy rodzina może sprzedać dom 

pomponik.pl
Dowiedz się więcej na temat: Tomasz Sekielski
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecamy