Tym Gosia Rozenek zajmuje się “po godzinach”. Ma prawdziwy talent [POMPONIK EXCLUSIVE]
Malgorzata Rozenek-Majdan jest prawdziwą kobietą biznesu. Aktualnie widzowie mogą podziwiać ją w programie "Pokonaj mnie, jeśli potrafisz”, w którym celebrytka mierzy się z wyzwaniami rzucanymi przez specjalistów z różnych dziedzin. Okazuje się jednak, że w programie widzowie nie mogli podziwiać wszystkich umiejętności “Perfekcyjnej Pani Domu”. Gosia Rozenek ma prawdziwy talent, który chowa przed światem.
W rozmowie z Damianem Glinką, Małgorzata Rozenek-Majdan wyjawiła, jaki jest jej ukryty talent. Okazuje się, że celebrytka w wolnym czasie chętnie zajmuje się gotowaniem.
"Ja świetnie gotuję, o czym bardzo mało osób wie, nie mówię o tym, nie pokazuję tego, chociaż chyba powinnam zacząć" - wyjawiła.
Gosia Rozenek traktuje gotowanie jako bardzo ważną czynność, która mocną ją relaksuje. Z tego powodu nie zdecydowała się na nagrywanie swoich popisów kulinarnych.
Zamiłowanie do gotowania nie wzięło się u "Perfekcyjnej Pani Domu" z przypadku. Lata temu gwiazda uczęszczała do Akademii Kulinarnej we Francji, gdzie nauczyła się gotować klasycznie, z dużą ilością warzyw i świeżych ziół.
Gosia Rozenek w wywiadzie udzielonym dla Pomponika zdradziła, jaki jest sekret jej kuchni. Jak się okazuje, tajemnica tkwi w prostocie.
"Jak najmniej przypraw. Postawienie na smak produktu. Uwielbiam dobry produkt, który po prostu nie wymaga jakiejś przesadnej zmiany" - wyjawiła.
Zdradziła także, że nie jest fanką kuchni indyjskiej i azjatyckiej. Stroni od pikantnych smaków i orientalnych przypraw.
Specjalnością kuchni Małgorzaty Rozenek okazuje się klasyk kuchni francuskiej.
"Ja robię najlepszą sałatę winegret. Robię najlepszy sos winegret i do tego uwielbiam takie francuskie, delikatne pieczone ziemniaczki [...] do tego jajka przepiórcze. Uwielbiam to połączenie" - pochwaliła się.
Jak widać, czas spędzony we Francji zaowocował miłością do tamtejszej kuchni. Małgorzata Rozenek raczy teraz swoich najbliższych specjałami, które przypominają jej czas spędzony poza granicami kraju.
Małgorzata Rozenek zapytana przez Damiana Glinkę, o to, czy myśli o otworzeniu własnego biznesu gastronomicznego zareagowała bardzo emocjonalnie i zdecydowanie.
“Nie. Nigdy" - powiedziała bardzo stanowczo. Po czym dodała:
“To jest tak strasznie trudny temat biznesowo. To jest tak trudny temat emocjonalnie. Nie, nie wyobrażam sobie tego. To trzeba bardzo, bardzo mocno kochać" - podsumowała.
Już wiadomo, że pasja Małgorzaty Rozenek nie przełoży się na prowadzenie biznesu. Gosia traktuje gotowanie hobbistycznie i mimo tego, że ma duży talent, nie chce pokazywać go światu.
Zobacz też:
Luksus na każdym kroku. W końcu wyszło, czy to ona utrzymuje Radka [POMPONIK EXCLUSIVE]
Lewandowska nie dała forów Rozenek. Znajomości nie pomogły
Rozenek mocno dotknęła wyprowadzka syna. Trudno jej się z tym pogodzić