Gessler kolejny raz krytykuje nasze nawyki. Jest mocno zniesmaczona
Magda Gessler jest niekwestionowaną gwiazdą polskiej sceny restauracyjnej. Charyzmatyczna właścicielka kilku lokalów oraz prowadząca "Kuchennych rewolucji" tym razem wypowiedziała się na temat tego, jak Polacy przyrządzają jedno z najpopularniejszych dań. Gwiazda jest mocno zniesmaczona.
Miłość do gotowania zrodziła się u Magdy Gessler jeszcze dzieciństwie, a wszystko dzięki jej mamie, która pasjonowała się tym tematem. Kariera gastronomiczna gwiazdy nabrała rozpędu, gdy związała się z wywodzącym się z rodziny restauratorów Piotrem Gesslerem. Od tego momentu Magda stała się nie tylko ikoną polskiej telewizji, ale także niekwestionowanym autorytetem kulinarnym. Ze swoimi "Kuchennymi rewolucjami" przemierzyła całą Polskę i pomogła wielu lokalom w powrocie do branży.
W ostatnim czasie autorytet kulinarny Magdy Gessler kilkukrotnie był podważany przez Książula. Popularny youtuber wraz ze swoim kolegą Wojkiem przemierzają całą Polskę i szukają najlepszych lokali gastronomicznych. Wielokrotnie pod lupę brali już miejsca, które przeszły "Kuchenne rewolucje". Sprawdzali także restauracje należące do Gessler i testowali oferowane przez nie cateringi świąteczne. Ich wnioski zazwyczaj nie były zbyt przychylne Magdzie Gessler. Youtuberzy potrafili docenić smaczne dania, ale przeważnie zwracali uwagę na to, że za testowanymi miejscami stoi tylko znane nazwisko, a ceny są bardzo drogie.
Magda Gessler w swoich programach często zwracała uwagę na jakość składników, które proponowała restauratorom.
W rozmowie z "Faktem" przyznała, że zauważyła, iż Polacy bardzo często odwzorowują w swoich potrawach to, czego zaznali za granicą.
"Wydaje mi się, że my lubimy podróżować. Polacy lubią podróżować poprzez kebab czy czyjąś pizzę czują się, jakby byli albo w Turcji, albo we Włoszech. To jest dość duży skrót myślowy, dlatego że polska kuchnia jest jedną z najlepszych na świecie i dobrze zrobiona pokonałaby te wszystkie pity i kebaby. Do tego dążę w moim programie "Kuchenne rewolucje" - stwierdziła.
W tej samej rozmowie restauratorka skupiając się na włoskiej kuchni wyjawiła, jakie błędy nasi rodzimi kucharze najczęściej popełniają. Odpowiedź jest dość prosta.
"Ciasto w pizzy może być i cienkie i grube. Żeby coś takiego zrobić, to trzeba mieć talent i to coś w ręku. Powtarzanie złych przepisów w najtańszy sposób z najtańszymi produktami i do tego te kochane nasze sosy ze sztucznym czosnkiem i keczupem. No to jest masakra... We Włoszech nawet nie wiedzą, że tak można jeść..."- podsumowała.
Jak widać, Magdę Gessler najbardziej trapią słabej jakości składniki, które Polacy wykorzystują do pizzy.
A według Was restauratorka ma rację?
Zobacz też:
Wyciekły zdjęcia z urodzin Magdy Gessler. Ludziom opadły szczęki
Gessler świętuje urodziny, a biznes się kręci. Oto majątek restauratorki
Sensacyjne doniesienia o Larze Gessler. Stanęła w obliczu nowego wyzwania [POMPONIK EXCLUSIVE]