Gessler znów zaszalała z cenami. Nie każdego stać na jej świąteczne potrawy
Najbardziej znana polska "Kreatorka smaku i stylu" Magda Gessler jak co roku w swojej restauracji przygotowała ofertę cateringu na Boże Narodzenie. Co prawda do świąt zostało jeszcze kilka tygodni, ale jeśli ktoś będzie chciał zamówić u gwiazdy TVN-u potrawy, już teraz powinien zaplanować to w swoim budżecie. Ceny produktów sygnowanych nazwiskiem Gessler wywindowały naprawdę mocno do góry.
W święta Bożego Narodzenia coraz więcej Polaków woli odpoczywać, niż stać godzinami nad garnkami. Nic więc dziwnego, że z roku na rok bardziej popularne stają się cateringi. Z ofertą świątecznych dań do swoich fanów wyszła Magda Gessler. Oczywiście ceny specjałów restauratorki są dość wysokie. Gospodyni "Kuchennych rewolucji" jak zawsze tłumaczy, że wynikają one przede wszystkim z jakości oraz ilości produktów użytych do ich ugotowania.
Już w tamtym roku jednak znany youtuber Książulo postanowił przetestować świąteczny catering od Magdy Gessler. Wtedy jego zamówienie opiewało na aż 2700 złotych.
Standardowo niektóre pozycje z menu bardziej smakowały Książulowi, a niektóre mniej. Youtuber jednak cały czas podkreślał, że za takie pieniądze każde danie powinno go zachwycać.
"Te wszystkie świąteczne pozycje nie zachwyciły. Spodziewałem się czegoś lepszego za te pieniądze. (...) Sporo tu brakuje, a nie powinno brakować niczego za tę kasę" - podsumował wtedy gorzko.
Sprawdźmy więc, jak w tym roku prezentuje się cennik potraw wigilijnych od Magdy Gessler.
Z informacji podanych na stronie restauracji "U Fukiera" można dowiedzieć się, że zamówienia na potrawy świąteczne przyjmowane będą w tym roku od 13 listopada. W ofercie firmy znaleźć można:
- pięć sztuk pierogów z kapustą i prawdziwkami za 51 złotych,
- 900 ml barszczu czerwonego za 67 złotych,
- dziesięć sztuk uszek z borowikami za 70 złotych,
- 900 ml zupy grzybowej za 83 złote,
- pstrąga faszerowanego koprem za 93 złote,
- 200 g ryby po grecku za 49 złotych,
- 300 g sałatki jarzynowej za 43 złote,
- kilogram piernika staropolskiego z powidłami śliwkowymi za 90 złotych,
- 1,2 kg makowca za 145 złotych.
Trzeba przyznać, że ceny ze świątecznego cateringu od Magdy Gessler są dość wysokie. Sama restauratorka wielokrotnie jednak podkreślała, że każda potrawa, czy deser sygnowane jej nazwiskiem robione są z najlepszych składników.
Celebrytkę broniła także jej córka Lara, która twierdziła, że skoro firma mamy tyle lat utrzymuje się na rynku, to widocznie są klienci, którzy chcą zapłacić na dania więcej.
A Wy, zapłacilibyście tyle za specjały od gwiazdy TVN-u?
Zobacz też:
Ojciec Gessler skończył 93 lata. Niespotykane, co właśnie ujawniła wnuczka
Gessler w końcu to ujawniła. Widzowie "Kuchennych rewolucji" się doczekali
Niespodziewana nowina z domu Magdy Gessler. Huczało o kryzysie, a tu coś takiego