Kosmiczne ceny za świąteczne pierogi Magdy Gessler
Magda Gessler właśnie przygotowała świąteczną ofertę swojej warszawskiej restauracji "U Fukiera". Wśród polecanych potraw znajdziemy pierogi, kapustę, sandacza, czy zupę grzybową. Jednak ceny tych specjałów mogą odebrać apetyt.
Magda Gessler, prowadząca program "Kuchenne rewolucje", już sprzedaje świąteczne potrawy na warszawski targu bożonarodzeniowym. Oferta produktów na wynos jest bardzo bogata, ale nie każdego będzie stać na to, by spróbować specjałów najpopularniejszej w Polsce restauratorki. Za wyroby sygnowane jej nazwiskiem trzeba słono zapłacić.
Świąteczna oferta restauracji Magdy Gessler zawiera tradycyjne polskie potrawy wigilijne. Jeśli ktoś nie chce sam przygotowywać uroczystej kolacji, może skorzystać z oferowanych przez restauratorkę dań. Warunkiem jest zasobny portfel, gdyż za sześć pierogów trzeba zapłacić 42 zł. Oznacza to, że jeden pieróg z restauracji Magdy Gessler kosztuje aż 7 zł! Podobnie wyglądają ceny pozostałych dań: za słoik bigosu trzeba zapłacić 60 zł, barszczu czerwonego 50 zł, natomiast zupa grzybowa to kolejne 70 zł. Można też zaopatrzyć się w ryby gotowe do usmażenia. Cena jeden płat sandacza to 25 zł, a za 200 gramów karpia - 28 zł.
Na pewno potrawy przygotowane pod okiem restauratorki są pyszne, ale czy warte takiej ceny? Będziecie próbować?
Zobacz też:
Tadeusz Müller szykuje wegańskie wesele! Magda Gessler będzie "po prostu zaproszona"
"Kuchenne rewolucje" i Magda Gessler: Pani Marzenna zmarła w dniu, w którym zwolniono ją z pracy?
Naukowcy opracowali maseczki, które wykrywają koronawirusa